11. kesäkuuta 2014

Hupsista...

Oonko oikeesti päivittäny blogia viimeks Forssan poniravien jälkee?? No näköjää oon.. Hups.. :D
Jos nyt vielä päivittelen ite näitä kahta viikkoa ja päästetää sitte Touho vauhtiin kertomaan sen keväästä!

Palataan nyt hieman taaksepäin, valmistuin 1,5 viikkoa sitten leipuri-kondiittoriks ja se edeltävä viikko oli kunnon härdelliä, ajoin kouvola- vihti väliä muutamana päivänä edestakaisin koska en saanut töistä vapaata mutta silti piti kotona käydä leipomassa koska juhlat järjestettiin sielä, tästä syystä molemmat ponit oli lähes vapaalla, Maxi liikkui sen viikon keskiviikkona ollen ihan hyvä, eli tasan 2 viikkoa sitten, no loppu viikosta kun en kerinnyt ajamaan liikkui se seuraavan kerran sunnuntaina, yllätys yllätys lensi toinen etukenkä.. No Tomi yritti saada sitä takasin mutta tuloksetta, kavio oli nii kauheessa kunnossa että sovittiin et soitan maanantaina kengittäjälle, no lupas tulla keskiviikkona iltapäivällä. Olin vielä tiistaina yhteydessä mutta kappas jätti keskviikkona tulematta ja tähän päivää mennessä ei oo kuulunu.. Eikä voi pistää unohduksen piikkiin koska keskiviikkona yritin vielä illalla soittaa ja löi vaan luurit korvaan.... No eipä tuu meille enää kengittämään.. Onneks Tomin äiti sai sitten puhuttua meille toisen kengittäjän joka perjantaina tuli sitten kengittämään! Maxi siis seisoi taas ja perjantain yhellä ajokerralla lähettiin starttiin lauantaina, noli  mitenkäs kävi yllätys että HVA... Harmittaahan se mutta Maxi ei sen kierroksen aikana todellakaan peitsannu 100metriä.. Toisaalta ekat kierros oli kokoajan aika ajamista kun ei tuo yksin meinaa liikahtaa ja muut lähti meijän takaa mutta taas on balanssia muutettu ja lauantaina me yhessä vielä viimesen kerran kokeillaan Kouvolan Poni- Kymissä älyttömässä ylisarjassa radalta 1, päästäänkö me vielä ravia. Toiset lopettaa huipulla ni lopetetaanks me hylkyihin? se jää nähtäväks mutta haikein mielin on vaa a-ponien kanssa jätettävä nyt kilparadat taakse ja tyydyttävä Masiakin vaa ajelee kotona. :)

©Anniina Kuhna

©Anniina Kuhna



Oisko sitten aika kertoo Touhon kahesta viikosta! Touho oli kans ajamatta muutamia päiviä mutta sen reenamista helpotti se että sillä todellakin pysyy kengät jalassa! :D Vaikka se ei kauheen hyvä ollu ku sitä ajelin ni aina viimeistely vetoihin se jaksaa yllättää, veti sellaset pätkät et huhhu, meinas suu jäädä auki ku kattelin timeriä vetojen jälkee.. Mutta syykin löytyi ettei ravi rullannut nii täysin kuin Forssassa, en ees muistanu että sillä on eripari kengät eessä taino toinen on vaa uudempi kun hukkas toisen sillo jo paljon aikasemmin, ni tietenki toinen on kuluneempi ja menee kovempaa ku tää mikä on uudempi.. :D Mutta silti Touhis kiisi maalilinjan yli ensimmäisenä Vermossa ja kirjataan ennätys lukemiin 2.22,2! <3 On se vaa huippu, startissa korvat vaan pyöri ja jalka kävi! Seuraavaks Touho onkin Miehikkälän harkkareissa, kun Loviisan 2.30 paalulle ei enää mitään asiaa ilmottaa kun aivan turhaa ajella jostain 140m pakilta! saa ny vähä viettää laidun lomaa ja hengähtää hetken aikaa koska ollaanhan tässä koko kevät aikamoista kyytiä painettu, viikon päästähän tulee vasta 3kk siitä kun Touho on tullut ja meillä on jo kaks voittoa alla, ja huikee ennätys ja kun miettii että ponia ei ollu ajettu paljo mitään ja 2.30 vauhti oli huima suoritus ennemmin mentiin sitä 2.50 pidemmän matkaa, vaikka kukaan tuskin mua oikeesti tässä asiassa usko koska menihän se ponihiiteillä jo 2.22 mutta silloin joutu oikeesti ajamaan ja se oli kaikki mitä Touhosta huhtikuussa sai irti mutta lauantaina meno oli jo Touhon omaa! :) Ja te raveissa meijän lastauksia seuranneet.. Tolla on vaikeuksia mennä koppiin, ja ei ole ainut poni joka sinne koppiin ei mee joten turha meitä on mulkoilla jos joutuu komentamaan kun poni potkii päin sitä joka yrittää olla lastaussillan vieressä että menis suoraan. :) Touhis on vaa vähä Touhis. :)

©Janina Vottonen

©Anniina Kuhna



2 kommenttia:

  1. mikset voi sanoa niille ihmisille suoraan jotka teitä mulkoili siinä lastaustilanteessa vaan pitää täällä blogissa kirjoitella jota kukaan heistä ei varmaankaan edes lue? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti kerkee karata siitä ennenkuin saatiin poni koppiin, ja niin tuttu ei ollut että oisin tuntenut :)

      Poista