15. huhtikuuta 2013

:)

Aivan mahtava fiilis huomata että teitä lukijoita on taas tullut lisää! :) Selvästi joitain kiinnostaa Maxin kuulumiset ja joku jaksaa lukea näitä! :)



Maxille ei kuulu sen kummosempia paitsi että nyt sillä alkaa olee jo oikeesti lihaa ympärillä eikä näytä enää nii rimpulalta, mutta sitä todellakin ollaan tavoteltu että ei heti alkais kylkiluut näkymään kun aletaan starttailla, ja ruoka sille maistuu oikein hyvällä ruokahalulla! Nyt Maxi on lomaillut torstaista asti kun torstaina sai herpesrokotteen ja 4päivää piti olla ajamatta hikeen ja tää viikkokin pitää ottaa iisisti mutta ens viikolla päästään ajamaan normaalisti. :) Ja vähän ollaan jo suunniteltu "tauolta" paluuta toi rokote vaa sotki vaihteeks ni katotaan että alotetaanko vai miten meijän käy.

Ens torstaina ite suuntaan suoraan koulusta Lahteen ajamaan Onnilla (Saarten Onnimanni) kilpaa ja sieltä jään taas Kouvolaan joten Maxi jää "taas" Julian ja Sofian vastuulle mutta onneks ne vaan tykkää ku antaa niittenkin touhuta ton kanssa!

MUTTA LUKIJAT!  Olisiko teillä jotain toiveita postauksiin tai muuten, vaikka tiedän etten videopostauksia oo toteuttanu mutta jotenkin en vaan jotenkin saa aikaseks ollenkaan sellasta.. Mua ei oo luotu kameran eteen... :D Ja muutenkin kaipaisin pieniä komentteja ja teidän mielipiteitä koko blogista! :)

Tällä kertaa ei muuta, ahkeraa loppu viikkoa.. krhmm vaikka ollaanki vasta maanantaissa, mutta toivotaan että aurinkokin tällä viikolla pilkistäis! :)

-Suvi

2 kommenttia:

  1. Kerroit, että olet tehnyt maxilla mäkivetoja sen askeleiden tasaamiseksi tms, miten se käytänössä tapahtuu? Millainen on yhden päivän mäkitreeni, ylä vai alamäkeen siis käsittääkseni vetoja? sekillä vai ilman? mitä putseja? ponini vetelee helposti 2.35 aikoja kotona ja hiitillä, mutta takapää jää hieman jälkeen ja sekoittaa. kitos jos vastaat, mä tarvin kipeesti apua ! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkitreeni eli ehkä todellisemmin intervalli harjoitus tapahtuu meillä että 5km ajetaan perus lämmittelyä eli meillä reenilenkki päästä päähän jonka jälkeen pieni palauttelu sillä maxilla lämmittely yleensä sisältää kiitolaukkaa. veto tapahtuu ylämäkeen ja alamäkeen riippuen tietenkin reeni mahdollisuuksista mutta meillä 1,5km pätkällä joka ajetaan n.3.40-2.55 vauhtia riippuen päivästä ja siitä kuinka monta vetoa on tarkotus ajaa löytyy enimmäkseen ylämäkeä mutta muutama alamäkikin mutta alamäkeen ei suinkaan oo tarkotus kiihdytellä vaan koko matka ajetaan tasasta vauhtia. kun kotiin päin käännetään on tämä 1,5km matka tarkoitus ajaa puolet hitaammin eli jos on ajanut vedon 3min vauhtia pitäisi palautuminen ajaa 6min vauhtia, tietenkin poni kohtaista mutta palauttelussa sykkeen on palauduttava kunnolla ennen seuraava vetoa. meillä starttien ohessa ajan yleensä vain 2vetoa mutta treeni kaudella vaihtelevasti 2-4. ilman sekkiä yleensä mutta maxilla joskus putsit riippuen vähän ravista ja alkuaikoina oli myös sekki koska taattiin että ei viimeisellä kerral juokse pää polvissa vaan pysyy ryhdissä. Ja ei todellakaan joka päivä saa ajaa näin sillä kilometrejä kertyy paljon mutta intervalli toimii parhaiten pari kertaa viikossa ajettaessa. Esim nykyään Maxin treeni sisältää 2x viikossa mäkivetoja kerran valjaissa miten haluaa ite mennä eli yleensä pelkkää kiitolaukkaa. ja kerran ratsastusta mutta välillä ei sitäkään. Ja tietenkin pitää muistaa se että mennään ponin ehdoilla eikä väkisin ajeta heti lujaa vaan alotetaan siitä ihan nolla vauhdista ja kiristetään tahtia kun poni jaksaa mennä hitaalla vauhdilla esim 2vetoa. Ja jos ei kellon kanssa aja niin sellaista vauhtia mikä tuntuu hyvältä että poni jaksaa mennä ja palauttelu vauhti hidasta. :) Toivottavasti tästä oli jonkun verran apua. :)

      Poista