4. tammikuuta 2014

Paluu vuoteen 2013!

Viime vuoden tapahtumiin on aina hyvä palata näin vuoden vaihtuessa! Muistella epäonnistumisia ja päälimmäisenä niitä onnistumisia! :)
Viime vuonna ajoin 35 starttia joista 5 päätyi voittoon 2 kakkossijaan ja 1 kolmonenkin tuli ajettua! Ajettua rahaa tuli vain 862€ mutta voittoprosentti oli 14!

Viime vuosi alotettiin Maxin rattailla ensimmäiset 7 starttia, musta alko jo tuntumaan että ei muita varmaan tuukkaan kun Sofia (Sulennon Sofia) sairaslomaili ja Onni(Saarten Onnimanni) ei muuten vaan ollut starttikunnossa. Vermosta 27.1 alotettiin Maxin kanssa kausi ja laukan kanssa haettiin sähellys viides sija, tauolta aina virtapiikki niin heti jatkettiin Porissa 3.2 jolloin kaarrettiin voittajakehään melkein uudella ennätyksellä 2.37,6!


Vuorossa jälleen Vermo 16.2 josta johtavan rinnalta niukka häviö joten toisena maalissa jälleen ennätyksestä vain hieman jääden 2.38,2! Nyt oli alla jo muka pidempi startti väli kun päästiin starttiin vasta 1.3 Forssassa, paalulta keulaan, karkuun ja kukat ja huimalla uudella ennätyksellä 2.32,5 ja ilman laukkamerkintää!! <3 Forssan jälkee pelasin upporikasta ja rutiköyhää ja ilmotin Maxin 10.3 Turkuun ja 12.3 Teivoon, Turussa ei ees yrittäny ja Teivossa kiinnostus tipu ekaan kurviin.. No tällä kertaa rutiköyhä oli meijän juttu..
23.3 kokeiltiin vielä Vermossa Maxilla ja Onnimannikin vihdoin startissa! Noh menestystä ei tälläkään kertaa tullut.. Maxi 14 ajalla 2.40.1 ja Onnimanni pitkältä tauolta ihan ok 10 ajalla 2.55,3! Onnimannin vuoro oli myös tällä kertaa ja Lahdessa kokeiltiin 18.4 mutta heikolla menestyksellä sillä sija 9 aikaan 3.00,5 ei lämmittänyt kuskin eikä reenari/omistajan mieltä..

9.5 Lahden poniraveissa olikin sitten ajoikkeina Osku(Oscar Halm) ja Maxi! Osku omassa lähdössään 8 jääden vain muutaman sekunnin ennätyksestä pitkältä tauolta ja Maxi omassa lähdössään neljäs häviten vain niukasti kolmannesta sijasta, ajaksi kirjattiin huimat 2.30,0! tiditii ilman laukkamerkintää!  Vermon paikallisraveissa 11.5 käytiin Onnimannin kanssa hakemassa neljäs sija ajalla 2.57,2, parempin se oli jo kun viimeksi mutta silti siitä vielä jotain uupui..
Vermossa jälleen 28.5 vuorossa poniravit ja Maxi, sekolaukkojen ja hullun yliyrittämisen tuloksena Maxi neljäs suht ok ajalla 2.32,1. Nelos putki sai jatkua Onnimannin rattailla Lappeenrannassa ajalla 2.53,2! Lämmityksessä väläytteli sellasija vauhteja että odotukset oli korkeemmalla mutta Onnimanni on Onnimanni ;) Porissa käytiin 11.6 Maxin kanssa aivan väärällä balanssilla kokeilemassa juoksemista no saatiin sieltä viides sija ja 2.33,3. Se balanssi ei sitte kauaa pysyny, tais mennä heti seuraavana päivänä kengät vaihtoon! ;)  

Sen jälkeen olikin aika hypätä uuden tuttavuuden kärryille! Nimittäin Aatun(Taigan Amazing Adam) Forssan kurakeliin lähettiin 16.6 ja niin kauan se juoksi kunnes joku meni ohi ja tulos 9 ajalla 2.58,3 todella hyvä tauolta joten Aatun kanssa jatkettiin Lahdessa 30.6 mutta vastuksen kovetessa tyydyttiin sijaan 11 ajalla 2.56,6! 




Syntymäpäivän kunniaksi 2.7 suuntasin Teivoon ja taas oli uus tuttavuus ja tällä kertaa se oli Joose(Joose Goose) Anna oli kauheesti pelotellu mua että se on sellanen ja tällänen mutta loppupelissä meillä pelas yhteistyö todella hyvin ja kolmantena maalissa ajalla 2.47,1 jääden vain pikkuriikkisen ennätyksestä!











6.7 oli vuorossa Loviisan poniravit jossa oli vuorossa Maxi ja Aatu! Maxi omassa lähössään ihan ok 5 ajalla 2.33,3 ja Aatu omassaan 13 ajastakaan ei vieläkään tietoa mutta hyvältä toi poni ei ainakaan tuntunu. :/
Taas pienellä riskillä ilmotin Maxin melkee seuraavalle päivälle starttiin joten 8.7 suunnattiin Turkuun mutta mitään parempaa ei ois voinu odottaa! Voitto kotiin uudella ennätyksellä 2.29,8! Tampereella käytiin Joosen kanssa heti seuraavana päivänä hakemassa 9 sija ajalla 2.49,1. Lähdön uusinnat ei ihan ollu Joosen juttu. :/
18.7 Maxin suuntasi Kouvolasta käsin Forssan jälleen kuraiseen iltaan tuloksena ihan ok 5 sija ajalla 2.34,0. Tän startin jälkeen päädyttiin myös Maxi ilmottamaan Ruotsiin Pohjoismaiden mestaruuteen! :)


20.7 oli vuorossa Tampere ja poni-meetingin finaali Joosella, kuudentena maalissa jälleen lähelle ennätysta 2.47,2!
Kouvolan 3.8 poniraveissa oli sitten vuorossa Mimmi VI no keskeytykseen päädyin kun laukkailu oli sen verran raivokasta että ei ne takajalat kaukana mun jaloista ollut..
Vuoroon tuli Porin ponikuninkuusravit ja lauantaina ajoikeista löyty Joose auton takaa no ekaan kurviin meitä sitte kiilattiin mutta silti hieno poni neljäs maalissa uudella ennätyksellä 2.43,4!! Sunnuntaina vuorossa Osku no ravi ei ottanut yhtään luistaaksen joten keskytin kun ei lämmityksestäkään dramattiikaa puuttunut kun irti päässyt koira hyppäs Oskun jalkoihin.. Siinä sydän kurkussa mietin että mitä helvettiä just tapahtu.. Onneks ei ollu Maxi niissä valjaissa. :D 
Seuraavat kaks starttia olikin sitten Joosen rattailla ensiks Riihimäessä 19.8. No menin sitte ite uusimaan sen lähön niin Joose ei edes yrittänyt mutta huimalla loppusuoran kirillä 7 ajalla 2.50,2. Porvoon paikkareissa käytiin 24.8 jossa tuloksena tän vuoden ainut hylky kun Joose kiikutti mua koko takasuoran laukkaa.. Kädetön kuski vai kovasuinen poni??

25.8 oli Onnin vuoro kokeilla Kouvolassa miltä juoksu maistuu! Tomi sano ennen lähtöä et alta kolmee mentävä tai hän lopettaa reenaminsen. No Onni kyllä loistavan tuntunen mutta 10 ajalla 3.00,8 joten siihen Tomi toteutti reenamisen ja tuli päätös että Onni alkaa jossain vaiheessa etsimään uutta kotia. :/ Nyt se kyllä majailee sellasessa porukassa että radoille kun joskus tulee niin eiköhän se tykitä oikee huolella! ;)



 Maxilla spurttailtiin sitten loppuvuosi 1.9 Forssassa hienolla juoksulla 2.19,5 lopetuksella voitto kotiin uudella ennätyksellä 2.29,2! Ja taas haettiin Teivosta 3.9 vähän huomopi startti radan pehmeyden takia viides ajalla 2.29,3. Poriin ilmotin vielä 13.9 ja ajattelin että huonon startin sattuessa jää lomalle, mitä tekee Maxi voittaa ylivoimasesti uudella ennätyksellä 2.28,9!!  No vielä kokeiltiin Kouvolassa 10.10 mutta turhaan keskeytykseen sekin päättyi.. :/





   Vuoden viimeisin mutta ei vähäisin mun eka russistartti Elit Arialla Vermossa 27.10! Toinen aivan älyttömällä juoksulla parantaen ennätyksen uusiin lukemiin 2.02,6!!




 Vaikka vuosi ei tilastollisesti ollutkaan mikään kauhean ihmeellinen on tää omasta mielestä ollut ihan yhtä hyvän kun viime vuodet vaikka ykköstykki viettikin koko vuoden tallissa mutta ehkä me alkuvuodesta vielä päästään senkin kanssa kokeilemaan! :) Suurin kiitos kuuluu laina-ajokkien taustajoukoille että oon saanut heidän poneilla ajaa! :)









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti